vrijdag 24 oktober 2008

weekend



"het weekend, het weekend, wie kent het niet...." (Volumia, goede liedjes dat die hebben seg :))
Ik lig nu in mijn bed met mijn laptop. Lekker lui zal je zeggen, maar ik heb de hele dag voor school gewerkt hoor!
Er begint vooruitgang te komen in mijn report van PBG (Pepsi Bottling Group). Vandaag heb ik alle financiële ratios berekend en een interview (via internet) met de CEO samengevat. Komt dus in orde... 17 of 18 december moet ik het mondeling gaan voorstellen aan een jury. Dat gaat zoooooooo spannend worden!
Gisteren heb ik eerst samen met Mathilde en Anne-Laurence gegeten in mijn keuken. Ik denk dat iedereen een beetje raar opkeek in de keuken: ze hadden toch wel effe niet verwacht dat ik buiten engels en nederlands ook frans kon spreken. Tjakaaaa, verrassing!! :) Raar maar waar, ik kon mijn plan goed trekken. Ik heb wel meer geluisterd naar die twee tetters die tegen 500 per uur frans aan het praten waren dan dat ik zelf iets heb gezegd (tegen 3 per uur), maar ik verstond ze wel. Voelde goed seg :).
Daarna zijn we naar het Aros museum geweest. Het was gratis inkom, dus daar moet je dan van profiteren eh! Was super sjik. (foto's op facebook)
Om 9 uur de bus terug richting ASB genomen, want daar begon dan feestje in Klubben. Was lang geleden dat ik daar geweest was (om te feesten weliswaar, studeren doe ik daar genoeg). En het was weer plezant!
MAAR deze morgen deed het zooooo pijn aan mijn oren toen ik mijn wekker hoorde afgaan. Gevolg: ik sleur me al de hele dag van 'hot naar haar' :). Vandaar dat ik nu in mijn bed lig, met laptop.
Over een half uurtje ofzo ga ik alles hier afsluiten en lang lang lang slapen.
Ik moet morgen wel om 11.30 paraat staan, want dan ga ik sushi leren maken! woehoe!
slaapwel alweer :)

woensdag 22 oktober 2008

halfweg erasmus

Hoe raar, ik ben nu officieel halfweg Erasmus. Ergens voelt het of ik ben nog maar net hier, maar aan de andere kant lijkt het of ik moet morgen al naar huis vertrekken.
Voor de moment verkies ik het eerste gevoel. Het is hier veel te fijn, ik wil nog bijlange niet vertrekken! De vooruitzichten voor volgende week zijn super: drie halloweenfeestjes en mama, papa en sam (met joke :) ) die op bezoek komen. Ik kijk er super hard naar uit! Tegen dat ze hier arriveren ga ik er voor zorgen dat er iets 'fancy' klaar staat in de frigo om te eten. Maar het moet een verrassing blijven, dus ik kan het jullie hier nog niet vertellen!
Deze avond heb ik weer common dinner gehad. Deze keer waren het Martin en Mads (twee jongens) die voor 6 meiskes hebben gekookt. En ze hebben het goed gedaan! Menu was: gebraden kip uit de oven met kruiden, aardappelen in de oven met kruiden, champignons en een saus op basis van het kippenvocht (of hoe ze dat ook noemen). :)
Daarna weer allemaal samen het beruchte televisieprogramma gekeken (met behulp van Deens-Engelse vertaling). De vragen waren weer pittig! 'is er kans dat je de vader bent van een zwangere vriendin van je', 'heb je tot nu toe seks gehad met meer dan 80 meisjes', 'voel je je aangetrokken tot de vriendin van je broer',... en jaja, elke keer bleek het waar te zijn :). Tssss. Ze moesten zich schamen seg!
Morgenvroeg moet ik er weer vroeg uit, 7.20 uur. Het is twee weken geleden dat het nog zo vroeg was (uitgezonderd de dag dat we vroeg op de ferry moesten, maar dat was met alle plezier:)). Het gaat zoooooooooveel pijn doen. Ja se :).
Morgenavond feestje, dus daar kan ik naar uit kijken! Ik ga eerst voor 2 mensen koken (ze spreken beide frans, dus ik ga mijn best mogen doen om ze te verstaan na die twee maanden engels. Maar moet lukken eh!) en daarna gaan we naar Klubben. En misschien daar voor eerst nog naar een receptie ergens, maar daar weet ik het fijne nog niet van.
Goed, tijd voor mijn portie televisieseries!
slaapwel allemaal!

dinsdag 21 oktober 2008

slaapwel België !!!

goeie'morgen'

Ik ben net wakker...ook niet bepaald vroeg, zo tijdens een schoolweek :).
Maar ik kon niet slapen vorige nacht, het was VER SCHRIK KE LIJK! Nu ben ik wel redelijk goed uitgeslapen denk ik.
Vandaag komt de nieuwe flair weer uit in België, hooo, die moet ik weer missen. Gelukkig gaat ons mamaatje er voor zorgen dat die volgend weekend allemaal hier tot bij mij in Denemarken komen. Zooooo lief! Ik kijk er 293848028383902 keer hard naar uit! Ik ga zowiezo iets lekker koken voor als ze hier aankomen. Hoho, wordt fijn :).
Nu zou ik eigenlijk aan mijn schoolwerk moeten beginnen, maar daar heb ik allesbehalve zin in. haaaaaaaaa.
Ik ga gewoon een beetje relaxen tot 13 uur, me dan klaarmaken voor de les en er daarna een lap opgeven tot half 6 denk ik. Want dan ga ik met mathilde eten bij haar thuis.
tot de volgende keer!

zondag 19 oktober 2008

2de + 3de dag zweden


(dit is vervolg op vorig berichtje)
Vrijdagmorgen om 10.10 werden we wakker. Alleszins ik toch :). Leo had vanalles voor het ontbijt: cornflakes, bokes met choco, fruit, melk, appelsiensap,...
Na het ontbijt zijn we richting centrum vertrokken met de metro. In de metro kon ik duidelijk merken dat ik in zweden was en niet in denemarken. Die mensen zijn echt wel anders. Vooral het haar vond ik best wel apart (mooi is niet gelijk aan apart ;)).
We zijn vanalles gaan bezoeken. Het begon met Nordstan, super groot shoppingcenter, grootste van scandinavië. Daar was ook de system Bolegat (kan het verkeerd geschreven hebben). In zweden kan je alleen daar alcohol kopen dat boven de 3% is. Dus nachtwinkels verkopen enkel bier van 2,7% ofzo. De system Bolegat was dan ook druk bevolkt!
Daarna in de stad gaan rondwandelen, alles beetje verkend. Götenborg is echt wel een stukske groter dan Aarhus. Maar om eerlijk te zijn, ik verkies aarhus. Een stad, niet te groot, niet te klein, waar je alles kan vinden! En vooral: alles met fiets! In Götenborg heb ik amper fietsen gezien. Iedereen doet daar zijn afstanden met de metro. Kben dan toch wel blij dat ik nog een beetje actief blijf met mijn fiets hoor.
Ook zijn we naar een soort van Zoo geweest. Een groot park waar verschillende dieren zaten zoals zeehonden, van die dikke zwarte varkens (schattig hoor!), herten,... En dan moet je weten dat we suuuuuuuuuuuuper veel sjans hadden met het weer: de zon scheen de ganse dag! Dus het was echt wel fijn om de hele dag buiten rond te lopen.
Na een vier tal uur gewandeld te hebben, moesten we de benen effe laten rusten. Dat hebben we gedaan in een gezellig cafeetje in het oude stadsgedeelte. Zo stom als ik was bestelde ik een espresso, totaal onwetend dat ge dan zo een minikopje krijgt. Ja se, twas een goei cafeïneshot. :). Ik en Ingrid hebben daar een typische zweedse koffiekoek gedeeld. Was lekker, maar een beetje te droog naar mijn goesting.
Daarna zijn we met een hele hoop mensen naar een afterwork-dinner geweest. Je betaalt daar voor de vestiaire en voor 1 drankje (55 zweedse DKR, dus 5,5 euro) en het eten krijg je er gratis bij. Het was echt suuuuuuuuuuuuuper lekker! Een buffet met alles wat mijn maag op die moment verlangde :).
Daarna ben ik met Evelien (meisje van de kempen dat ik al meer dan 3 jaar niet gezien had) naar de System Bolegat geweest, want ze wou graag een flesje wijn voor de avond. Evelien is nog geen 20, dus zelf kon ze haar wijn niet kopen. Vandaar dat ik als 'dealer' met haar ben mee gegaan en haar fles wijn heb gekocht. Ze controleren echt uw pas tot in de details; streng hoor!
Toen allemaal naar Leo zijn kot gegaan om ons klaar te maken voor een verjaardagsfeestje. Dat feestje was in het gebouw naast Leo zijn gebouw.
In Götenborg hebben ze een erasmusband: stuk of 10 mensen die elk hun eigen instrument bij hebben van thuis en die nu samen muziek schrijven. Was echt tof om te horen + ze waren goed!! Hierdoor kwam de RTBF filmen, en ja: ik kom in beeld! haha.
Ik was super gelukkig om na een aantal jaren nog eens een dwarsfluit vast te hebben er er op te kunnen spelen. Ik moet zeggen: het ging nog vlotjes! Er was ook een accordeon, die ik natuurlijk geprobeerd heb onder begeleiding van een of andere franse jongen. En pataaaaat, dat ging gewoon van de eerste keer! Zo fijn dat dat was! Ik was net een klein kind dat een ijsje van zijn mama had gekregen, zo gelukkig was ik :). Gitaar heb ik daar ook gespeeld, maar dat was minder imposant, aangezien ik dat hier op kot ook doe.
Het feestje was super gezellig. Weer tal van nieuwe mensen leren kennen. En hoe toevallig: iemand leren kennen die beste vrienden is met een jongen van hier in aarhus waar ik veel mee optrek. De wereld is toch zo klein eh!
De dag erna moesten we om 7 uur opstaan, want de ferry vertrok om 9.30 uur en we moesten nog helemaal naar de haven, opstaan, 60 min op voorhand daar zijn,...dus goed vroeg opstaan was wel nodig. Deed wel een beetje pijn!
Zaterdag was er enorm veel wind --> de ferry was redelijk beweeglijk. Vonden we alledrie niet zo een pretje na een heftige nacht als erasmusser :). Maaaaar, we hebben het overleefd! Goed en wel waren we om 16.30 uur terug in Aarhus...

back home!


Terug in het ouwe trouwe Aarhus!
De laatste drie dagen waren GE WEL DIG! Trip naar Zweden is super fijn geweest.
Donderdagmorgen zijn we met het fietske naar het station vertrokken. Zoooo koud dat het was!! Natuurlijk zaten mijn handschoenen ergens diep vanonder in mijn rugzak, dus tijd om die daar te gaan zoeken, was er niet. Mijn vingertopkes waren bijna bevroren denk ik.
Natuurlijk waren we goed op tijd in het station voor ons ticket te kopen (als je met ne Mellebeek op shok zijt, dan moet alles tegoei gaan eh ;)), dus er was nog tijd om een warme choco te kopen die mijn vingertopkes weer in topvorm bracht.
Om 8.56 vertrok de trein richting Frederikshavn, dat is het noorden van Denemarken.
Tijdens de treinrit een beetje zitten lezen, muziek zitten luisteren, foto's zitten nemen,...
Om 11.37 arriveerden we in Frederikshavn. Buiten de enorm grote havenstad, was er niet zo heel veel te zien in de binnenstad. Was wel gezellig, maar om een hele dag daar rond te lopen...noppes. Gelukkig moesten we daar maar effe zijn. Juist lang genoeg om effe door de winkelstraat te lopen (we waren met drie meisjes ;)) en om in de fakta iets te kopen voor de lunch.
Een uur voor de ferry vertrok, zaten wij al ongeduldig in de terminal te wachten. We waren alledrie een beetje zenuwachtig voor wat er zou komen :).
Om 18.00 uur waren we dan eindelijk in Zweden. Het was er al pikkedonkder! In zweden is het blijkbaar een uurtje vroeger donker dan in Denemarken, toch in het gedeelte waar ik hier zit. In December is het daar om 3 uur al donker vertelde me iemand. Wow, dan schiet er al helemaal niks meer over van de dag! Arme zweden...
Dus, Leo zou ons daar opwachten aan de exit van de terminal. Maar niks Leo te bespeuren...althans, dat dachten wij. We zaten natuurlijk aan de verkeerde uitgang! (alles verliep dus NIET zoals Mellebeek het wou :)).
Raar maar waar: niemand zijn gsm werkte in zweden, zelfs mijn Belgische niet. Dus leo bellen was onmogelijk. Dan maar heel lief aan de kassa gaan vragen of we met de telefoon daar mochten bellen (telefooncel ging ook niet, want we hadden nog geen zweedse kronen :)).
Uiteindelijk dan leo gevonden. Naar zijn kot geraken was een ander probleem. Ik dacht dat jonges goed kaart konden lezen...leo dus blijkbaar niet :). Na een klein uurtje dan uiteindelijk op zijn kot terechtgekomen. Wow, wat een kot dan nog wel! Een eigen keuken, eigen grote badkamer, sofa, tafel met stoelen,... Ik was wel een beetje jaloers! Maar ik heb hier compleet niet te klagen hoor!
Leo had voor ons eten klaargemaakt, fajita's. Was super lekker! Daarna heeft hij zijn vrienden opgebeld en zijn we naar een bar geweest op de hoogste verdieping van een hotel. 'Heaven 23' moest je bij de lift indrukken. Enorm mooi uitzicht van daarboven, maar op de foto's niet veel van de zien. (--> zie facebook)
De eerste dag zat er rond 12 uur 's nachts op. We waren allemaal heel moe van de rit, dus naar een bed verlangden we allemaal. Maar vier bedden.... dat had leo natuurlijk niet :). Oplossing: Leo in zijn bed, ik en ingrid op 1 matras, Mathilde in de sofa die ongeveer 1,30 meter lang was. Echt comfortabel was het dus niet. Maar al bij al hebben we allemaal redelijk goed geslapen.
Verslag van de volgende dag komt in volgend berichtje!