zaterdag 15 november 2008

er is er eentje jarig!

"Gelukkige verjaardag papa!" stond in het eerste berichtje dat ik vandaag verstuurde. Jaja, mijn papaatje is weer een jaartje ouder. Natuurlijk had ik voor een verrassing gezorgd: een cadeautje uit Denemarken dat 2 weken geleden met de auto mee naar huis is gegaan, maar waarvan hij niet op de hoogte was! Deze morgen was het dan zo ver, na een reis van 900 km en twee weken wachttijd mocht het cadeautje open.
Donderdag heb ik de hele dag in school gezeten: groepswerk, les, studeren en af en toe toch wel een pauze. 's Avonds hebben we de diepvriezer in de keuken helemaal gekuist. Tegen de wanden hing bevroren vis, bitterballen,... werd eens tijd dat daar een menselijke hand aan te pas kwam. Ik moet wel zeggen: zo een diepvries kan koouuuddd zijn!
Vrijdagmorgen om 8 uur zat ik weer in de aula. Les van 8 tot 11.30 en daarna naar huis gegaan om mijn soep eten. (ik heb nog 3 potjes van mijn lekkere broccolisoep over, dus morgen ga ik weer een goeie 'castrol' maken). Om 12.15 zat ik alweer in de bib. Samen met Peter heb ik daar de hele namiddag zitten leren. Rond 15.00 heb ik mij beloond met een goeie warme choco uit de koffiemachine. Hoo, dat smaakte seg! Tegen 17.00 had ik er helemaal genoeg van. Mijn hoofd was aan het gloeien en ik kon mijn boeken nimmer zien van zo een week hard te leren. Dus toen naar huis gegaan, om me klaar te maken voor ons keukenfeestje.
Er was echt een nieuwjaarssfeer! Eers allemaal samen pizza besteld. Ik dus al de hele dag naar pizza uitgekeken, waarna ik 's avonds een geweldige pizza polo bestel (met kip en ananas). MAAR TOEN kwamen Mikkel en Marie terug van de pizzaria en blijkbaar had astrid de verkeerde bestelling doorgegeven. Gevolg: Kim had als enige geen pizza en kon een gebraden kippenbil eten. Tja, polo..kip... Het lijkt dan ook zo hard op elkaar eh! Maar het smaakte wel hoor :). Mijn maag zat alleszins goed vol!
Daarna kon het echte feest beginnen. Muziek, champagne, .... Oh ja, ik had de keuken versierd met ballonnen en had voor iedereen een hoedje gemaakt. Het zag er best wel gezellig en 'nieuwjaars' uit! Om 23.59 zijn we allemaal op de zetels gaan staan en om 00.00 was het dan zover! NIEUWJAAR! Na middernacht zijn we nog naar het feestje in de gemeenschappelijke kamer van onze dorm gegaan. Daar goed staan dansen en zingen :). Helemaal voldaan, gelukkig,... kroop ik daarna in mijn beddeke.
Deze morgen was het pijnlijk om op te staan, oooeee, ik kreeg mijn ogen niet zo goed open. Uiteindelijk er toch uit mijn bed gerold en richting waskot gelopen om mijn was te doen (was weer veel te lang geleden, amaai, twee machines vol seg!)
Deze namiddag zijn we met de meiskes een wandeling gaan maken. Deed deugd, de frisse lucht!
Nu ben ik een beetje voor school aan het werken. Sewes ga ik salade nicoise maken en daarna terug klaarmaken voor een volgend feestje. Het zal zowat het laatste zijn voor de examens, dus van genieten zeg ik dan :).

woensdag 12 november 2008

nog 40 te gaan

Het is nu echt wel aan het afkorten (al is het toch nog wel een dikke maand), zeker nu ik aan het blokken ben voor mijn examens vliegt de tijd voorbij.
Deze morgen zat ik goed vroeg in de bib. Ik denk wel dat er een paar last van mij hebben gehad, want ik heb namelijk een goei 'valling' en dan moet je toch wel geregeld die zakdoek bovenhalen en is goed snutten. Tja, ze moeten er maar tegen kunnen :).
Om 4 uur ben ik uit de bib gegaan en ben ik boodschappen gaan doen om daarna een lekker soepke te maken. Mama had me onlangs een recept gestuurd van broccolisoep. En, het is gelukt! Ze smaakt echt lekker, maar toch wel een beetje anders dan thuis.
Sewwes ga ik nog 2 hoofdstukken economics doen, kost wat kost zal ik dat gedaan hebben vandaag! Gaat nog wel een paar uurtjes duren, maar MOET lukken.
Dus ik kan er maar beter aan beginnen.
Een fijne avond allemaal!
(en ik hoop voor jullie dat het daar niet zo hard stortregent als hier, miljaar seg!)

maandag 10 november 2008

trip kopenhagen


Ik ben weer terug thuis (in Aarhus dan toch)!
Vrijdagnamiddag ben ik richting busstation gewandeld (kwestie van nog een beetje fysiek in orde te blijven hier) om daar de bus op te stappen richting Kopenhagen. Ik zat nog geen 2 minuten op de bus, of ik zat plots op de ferry (met de bus). Blijkbaar gaat de bus naar Kopenhagen via de zee naar het volgende eiland (het eiland waar Odense ligt) en dan rijdt ze gewoon verder tot Kopenhagen. Was wel een leuke verrassing! Zo moest ik geen 3 uur in de bus zitten, maar slechts 1,5 uur. Ik moet wel zeggen: een klein(ere) ferry is minder leuk aangezien je echt wel alle golven van de zee voelt --> niet aan te raden voor gevoelige magen! (die van mij kon er nog net tegen!)
Eenmaal in Kopenhagen aangekomen(op het exacte tijdstip zoals ze hadden gezegd, vind ik wel straf voor een bus), moest ik de trein/metro nemen naar het centrum. Toen ik uit de metro kwam, met de trap naar boven stapte en uiteindelijk in het midden van Kopenhagen terechtkwam (toen het al donker was) werd ik echt overrompeld met lichtflitsen van reclame, van gebouwen, van hotels,.... en massa's mensen dat daar rondliepen! Wow, ik was wel onder de indruk moet ik zeggen! Aarhus is dan maar een 'gewoon' stadje als je het vergelijkt.
Daarna heb ik bij Lin (meisje van TEW) op haar kot lekker gegeten: noodles met groenten. Rond half negen zijn we met zijn allen (ik en Lin haar vrienden) naar het centrum gewandeld, want toen was het tijd voor het kerstmisbier!!
Er reden van die trucks door het stad en af en toe stopte die. Dan lieten ze hun achterklep (ik weet geen ander woord :)) zo open en dan kwamen daar een stuk of 5 kerstmannen uit met bakken bier op hun schouders. En ooh ja, kerstmuziek en nepsneeuw ontbrak er niet! Ik ben dus al helemaal in de kerstsfeer!
Daarna werd het een laaaaaange, maar vooral toffe nacht! Veel meegemaakt, veel gezien, veel mensen leren kennen,...
Zaterdagmorgen hadden we de wekker om 11 uur gezet, omdat ik toch wel heel Kopenhagen wou bezoeken. Dus rond 11.30 uur vertrokken we voor een goei wandeling. Lin heeft me zowat alle belangijke dingetjes van Kopenhagen laten zien, oa de kleine zeemeermin ;) (die MOEST ik gewoon gezien hebben als toerist eh!)
Om 16.00 uur zijn we terug naar haar kot gegaan om haar spullekes op te pakken, want toen was het tijd voor Arhus! Rond 20.00 kwamen we hier aan, gepakt en gezakt. Het feestje op mijn dorm was nog niet bezig, dus begonnen we onder ons twee al maar. In een andere keuken van mijn gebouw was het 'tour de chambre' en jaja, dat hebben we geweten :). (details enkel voor kleine mensenoren)
Rond 22.00 uur begon het feestje in de common room op gang te komen en daar hebben we dan nog een tijdje gezeten. Het was weer plezant!
Zondagmorgen hebben we uitgeslapen, we moesten voor niks vroeg opstaan, want een rondleiding door Aarhus duurt niet zo lang als de die door Kopenhagen. Dus rond 13.00 uur zijn we hier richting stad vertrokken, te voet! Ik denk dat we op de hele dag minstens 10 km op een neer hebben ge-stad-wandeld. En dat heeft mijn arm knietje geweten! 's Avonds hebben we voor ons twee sushi gemaakt, was weer lekker. En daarna waren we alletwee zo moe van de afgelopen dagen, dat we gewoon om 8 uur al in bed lagen....met de flair :).
Deze morgen moesten we om 5.40 uur uit ons bed (kben er daarna wel terug ingekropen!), want Lin moest de bus halen om terug naar haar stad te gaan. Tuurlijk deed dat weer pijn aan de oogjes en ook aan het haar want buiten regende het! aaauwch
Maar goed, met een natte joggingbroek kroop ik terug in bed tot een uurtje of 7 (niet bepaald veel later, maar zo gaat het harde leven van een student eh :)). Toen doucheke genomen en me helemaal klaargemaakt voor een nieuwe Aarhus-dag. Om 8 uur had ik les, daarna groepswerk. Tijdens de middag een beetje ontspanning genomen door expeditie robinson te kijken met ne goeie boterham van mama. In de namiddag ben ik super hard in actie geschoten voor school. Want plots kreeg ik een mail dat mijn exaam van economics II is verzet naar 13 december (normaal had ik het in januari maar ik was gaan klagen :)). DUS: geen tijd te verliezen vanaf nu! Mijn blok is dus wel definitief begonnen. Tot 18 december ga ik alles geven. hahaaaaaa :). Daarna 2 dagen afscheid nemen van iedereen en dan kom ik terug naar België!