vrijdag 7 november 2008

J-day

Deze morgen was het vroeg opstaan! OM 7 uur zat ik in de les, samen met nog een paar studenten. Natuurlijk was minder dan de helft komen opdagen, ik had dan ook niet anders verwacht. Maar ik was er ;).
Dan les gehad tot 11.30. Deze middag kon mijn weekend beginne! Ik heb net een doucheke gepakt en ben nu helemaal klaar om J-day in Kopenhagen te gaan vieren. J-day is de dag dat het kerstbier in heel Denemarken wordt getapt. Om 20.29 uur schenken alle cafés hier het kerstmisbier. Ik ben is benieuwd :).
Morgen ben ik al terug in Aarhus, want dan gaan we hier J-day vieren. Wel een dagje te laat, maar het zal zeker zo leuk worden!

Een fijn weekend allemaal en gelukkige J-day!

donderdag 6 november 2008

Wow, eindelijk ben ik er geraakt. Het heeft me een eeuwigheid geduurd om mijn computer tot op deze site te krijgen. En ik verzeker u: een computer die de hele tijd blijft vast hangen, daar krijgt ge echt grijze haren van! Dus, liefst maar niet te veel meer van dat in mijn jonge jaren, of ik zie er binnen 5 jaar nimmer uit ;).
Dinsdag, of toch alleszins de nacht van dinsdag op woensdag, was het zo ver: verkiezing in Amerika. Hier in Denemarken heb ik het nu echt meegemaakt hoe het is om tussen de zenuwachtige Amerikanen te leven tijdens die dag/nacht. Sommige waren zich aan het zat drinken, anderen zaten zenuwachtig in de zetel,... De meeste zijn de hele week nog niet naar de les geweest, nog steeds aan het vieren dat Obama gewonnen is.Tja, ieder heeft zo zijn eigen celebration-techniek eh!
Ik ben al wel de hele week naar de les geweest, hoe flink van mij ;).
Dinsdag was economics weer een ramp, niemand kon volgen en de prof vloog van de ene naar de andere oefening zonder iets of wat duidelijkheid. haaa!! Maarja, we zullen dan maar goed in het boek leren en zien dat we het binnenkort wél snappen zeker?
Gisteren had ik met een Duits meisje om 9 uur 's morgens afgesproken op school. We zijn de hele dag in de bib aan het studeren geweest. Om 15.40 moest ik stoppen met finance te studeren, want toen had ik aspects of denmark. Het ging over het Danish health system. Zit best wel ingewikkeld in elkaar!
Gisterenavond heb ik dan samen met Kristina (het Duits meisje) eten gemaakt en daarna heb ik mij goed geamuseerd in de keuken. De sfeer was super plezant, goed gelachen, weer een Deens programma gekeken (was deze keer nog meer beschamend voor de mensen die mee deden), glaasje gedronken,....
En toen ging mijn wekker...deze morgen om 7 uur. Pfff, deed weer pijn hoor! Voor het eerst sinds lange tijd heb ik ook de klokken van de kerk gehoord om 7 uur. Nog een haan erbij en het was 'af'.
Tot 12 uur heb ik op school gezeten, dan havermoutpap gemaakt (lekker warm!) en toen kreeg ik plots bezoek van Mathilde. Effe leuke babbel gehad.
Rond 13.45 heb ik moe gebeld, was raar om haar zo na meer dan twee maanden nog is te horen. Ze was de grote kuis aant doen :).
Sewes ga ik de keukenhanddoeken in de wasmachine stoppen. Die moeten af en toe ook gewassen worden en deze week is het mijn beurt.
Voila, ik zal er is invliegen. Wel een beetje hoofdpijn, maar daar moet ne student mee kunnen leven eh ;)
tot snel

maandag 3 november 2008

daar gaan we weer

De week is weer begonnen! Deze morgen ging mijn wekker vroeg af. 'verdorie' zei ik! Maarja, niks aan te doen eh. Na de les ben ik in Klubben gaan studeren tot een uurtje of half een. Daarna naar huis gegaan om een overheerlijke broccolisoep van mama te eten met een verse snee brood (ook van mama :)). Smaakte natuurlijk super goed.
Daarna ben ik terug in actie geschoten, want mijn doel vandaag (60 blz leren) moet kost wat kost gedaan zijn straks. Voorlopig is er nog niet veel schot in de zaak, want ik kan me niet goed concentreren. Ach ja, je hebt zo van die dagen!
Dus ik ben dan maar mijn ticket voor naar Kopenhagen (dit weekend) gaan boeken. Daar kijk ik wel naar uit. Eindelijk zie ik de hoofdstad van het land waar ik nu toch al meer dan een dikke twee maanden zit. Het zal wel het allerlaatste weekend zijn dat ik me zoiets kan veroorloven, want daarna is het blok blok blok, alles geven tot het einde!!! Gaat snel gaan denk ik.
Deze nacht was het weer alleen slapen in mijn kamertje. Niet zo fijn :). Maar met al die spulletjes van thuis, die ze hebben meegebracht, voelde ik me toch een beetje thuis. Om eerlijk te zijn: ik wil nog belangen niet naar huis! Het is hier veel te fijn! En elke week leer ik nog nieuwe mensen kennen, enorm plezant!
Gisteren hebben we in de keuken allemaal samen film gekeken. Ik weet de titel al niet meer, maar het was een goeie film. Ik was enige exchange student, dus de tv stond goed hard (het waren Deense ondertitels en dat is nog altijd een beetje chinees voor mij, zeker als dat tegen 80 per uur op het scherm komt en even snel verdwijnt). Daarna in mijn bed gekropen en diep diep geslapen.
Zo, het is alweer 10 na 3, tijd om de volgende 10 blz te doen!

zondag 2 november 2008

ze zijn weer weg :(


Mama, papa, Sam en Joke zijn een vijftal minuten geleden terug richting België vertrokken. Dju, ik mis ze al! Ik heb toch wel weer een krop in mijn keel hoor! Zeker omdat mama zo traanoogjes begon te krijgen en papa me een super knuffel gaf... Doet wel iets!
Hun aankomst was GE WEL DIG! Ik kon maar niet wachten, dus heb ik een half uur voor een raampje staan kijken of er toch maar geen grijze mazda al een beetje vroeger aankwam :). Rond 1.10 u vrijdagmiddag waren ze er dan eindelijk! (eigenlijk al vroeger dan gepland, dus viel super hard mee) Toen ben ik naar mama gelopen, was suuuuper om ze vast te pakken (suuper e mama :)), want zij was de eerste die uit de auto kwam (de auto was nog niet geparkeerd, maar de deur ging al open :)).
Toen eerst alle spullen uit de auto gehaald die ze voor mij bij hadden. Mijn diepvrieszak zit nu BOEMvol met lekker vlees, soep, sausjes,... en mijn frigo zit BOEMvol met fruit, kipfilet, melk,... En mijn kamer staat (bijna) BOEMvol met drinken :). Natuuuuuuuuuuuuuurlijk ook niet te vergeten: de flairs!!! Joehoe!
Daarna zijn we naar mijn keuken gegaan, want daar stond overheerlijke sushi op ons te wachten, geserveerd met een lekker glaasje Lambrusco. Iedereen vond het lekker, alleen de soja saus viel niet bij iedereen in de smaak. Gelukkig bestaan er van die dingen als mayonaise en ketchup, smaakt er ook altijd bij.
Na onze lunch zijn we een bezoekje gaan brengen aan mijn school. Het was er stillekes, want vrijdag was het annual celebration en ze waren alles nog aan het klaarzetten. Dus geen studenten te bespeuren.
Na het schoolbezoek zijn we richting hotel van de ouders gegaan. Toen we de kamer binnengingen begon iedereen spontaan te lachen (voor verdere info: zie foto's die nog gaan komen :)).
Toen was het tijd om een wandelingske te maken door het stad, een beetje vanalles bekijken. Het was snowboard-ski-competitie in het centrum. Ze hadden een schans gemaakt (van sneeuw uiteraard) en daar moesten ze hun kunstjes laten zien.
Om 20.30 uur zijn Sam, Joke en ik met de auto terug naar mijn dorm gereden, daar hebben we dan de rest van de sushi en de taart die mama had gemaakt opgegeten.
Zaterdagmorgen hebben we lang geslapen, waarna uitgebreid ontbijt. Mama en papa hadden ondertussen ook ontbeten in hun hotel en waren te voet naar hier gekomen. Onderweg had mama een plakkaat gezien iets van 'marktje'. Dus natuurlijk zijn ze daar binnen gegaan :). Ik ben achteraf ook nog effe gaan kijken.
Rond 12 uur zijn we richting de oude stad getrokken 'Den gamble By'. Was sjik om te zien, hoe ze zo vroeger leefde. Hip hoi de 21ste eeuw! Toch maar blij dat ik er toen niet was. In de late namiddag zijn we naar de zee gereden, hebben we de stad nog een beetje verkend en rond half zes zijn we gaan aperitieven. Daarna te voet naar de italiaan, waar we van een heerlijk buffet gegeten hebben.
De laatste avond met familie zat er weer op...
Deze morgen zijn we allemaal in het hotel gaan ontbijten. Lekkere pistolets met een schel kaas, hoe hard dat zoiets kan smaken na 2 maanden....heerlijk! Oh ja, zaterdag heb ik voor het eerst terug echt brood gegeten. Deed dat deugd seg!
En nu, nu ben ik weer 'alleen'... Hooooo, jammer! Maaar, we vliegen er sewes al maar terug in he. Eerst ga ik om 12 uur een wandeling maken met 3 Deense meisjes van mijn keuken. Het is dan ook 'goed' weer vandaag (goed= geen regen, temperatuur rond de 8 graden, zon die te zien is,...).
Dit weekend was echt super!!! Nog nooit zo hard heb ik er van genoten om ingehaakt met mama over straat te lopen,hihi :)
Tot snel familietje!