zaterdag 22 november 2008

social club

Hier ben ik weer, na een goei twee dagen.
Afgelopen dagen waren een beetje hetzelfde: opstaan, ontbijt, les of leren, lunch, leren, avondmaal, leren, tv en slapen. Niet echt veel interessants aan. Maar toch...ik amuseer me hier nog enorm goed :).
Donderdag heb ik brood gebakken. Het is REDELIJK gelukt :). Niet geweldig goed, zeker niet vergelijkbaar met mama haar brood, maar het valt te eten. Goed (heeeeel goed :)) krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Een laagje confituur er op en hopla...perfecte lunch!
Gisteren avond heb ik samen met Astrid en Bessy een film gekeken. Ik kon mijn ogen bijna niet open houden. Het was duidelijk dat het vrijdagavond was, na zo een vermoeiende week.
Deze morgen ben ik vroeg opgestaan, want ik moest veel doen vandaag. Om 13 uur ben ik naar de andere kant van het stad gegaan. Daar had ik groupmeeting met de andere twee van mijn groep waar ik mijn report mee schrijf. Het was bij Tanya thuis. Was super fijn om zo nog is in een echt huis te komen; met living, keuken, tv, ...gezelligheid. En ze had koekjes en chocola op tafel gezet. Altijd heerlijk natuurlijk :). De chocola kon ik wel gebruiken, want we hebben daar maar liefst 4 uur zitten discussiëren wat wel en niet in het report zou moeten. Als ik eerlijk ben: het was echt muggenziften! Tot op het woord hebben we heel het report overlopen. Amaai! Kwas blij toen ik terug de bus op ging. Niet alleen omdat het zo lang duurde, maar ook omdat ik nog veel werk te doen heb vandaag.
Ik ben nu nog volop bezig, maar het vlot maar niet, vandaar dat ik effe een berichtje op mijn blog kom schrijven.
En straks....is het zo goed als een van de laatste grote feestjes met de exchange students. Vandaag was het sportsday, waar ik niet naartoe geweest ben, en nadien gaat iedereen naar Social Club. Ik ga straks, rond half elf ofzo, naar daar. Jaja, met de fiets! Ik hoop dat het niet weer sneeuwt, want dan heb ik er niks aan dat ik mijn haar straks nog even was. Ja se, je zit in Denemarken of je zit er niet! :) En ik zit er nog welgeteld 30 dagen! Djeezes, dat is compleet niet lang meer! Dus ik ga er zeker nog van genieten, zelfs al heb ik nu blok en massa's werk voor school!
een fijn weekend allemaal!

woensdag 19 november 2008

sien!!

En nog iets dat ik moest zeggen:
Vergeet Sien geen gelukkige verjaardag te wensen vandaag!
20, schone leeftijd eh ;)

in bedje

Ja, het is wel degelijk 'in bedJE'. Wat mis ik mijn grote bed van thuis! Maar al bij al, dat doet me hier niet eerder vertrekken hoor ;). Mijn klein bedje ligt goed, goeie matras, goei kussen, goei zacht deken,...wat moet ge nog meer hebben voor 's nachts?!
Vandaag heb ik de hele dag in de bib gezeten. Ik heb er een goei lap op gegeven, want nu is economics zo goed als gedaan. Nog wel alles is herhalen en oefeningen maken, maar het zit redelijk in het kopke denk ik. Nu met de financiële crisis... het is met wat, met al die uitzonderingen die je dan extra moet leren! Maar ja, moeilijk gaat ook eh.
Om half vijf had ik "effe" een meeting ivm de examens. "Effe" bleek dus niet effe. Het heeft 1 uur en 40 min geduurd. En het was best wel saai! Ik weet ook wel dat ik niet moet afkijken bij iemand anders en dat ik mij moet gedragen op een mondeling examen, dat hoefden ze me echt niet nog eens te vertellen. Daarna had ik suuuuuuuuper veel honger. Ik ben dan rechtstreeks naar huis gegaan en heb onmiddellijk een tas soep warm gemaakt. Dat smaakte seg!
Om 7 uur hadden we weer gemeenschappelijk avondeten. Deze keer hadden Astrid en Bessy lasagne gemaakt, samen met een zelfgebakken pistolet en een slaatje. Was heerlijk! Ondertussen is mijn maag nog altijd aan het verteren...
Half tien is het nu, dus tijd om uit te bollen met een hoofdstuk in mijn boek en daarna in slaap te vallen, want morgen weer om 8 uur les.
Na de les mag ik morgen mijn examen assignemt voor aspects of denmark gaan ophalen. Dan krijgen we 2 voorstellen voorgeschoteld en met eentje daarvan moeten we het een week doen: paper schrijven! Komt dik in orde, want mijn vrienden uit Australië en Amerika gaan het allemaal een keertje nalezen. Handig toch, zo een uitgebreide vriendengroep :).
Zo, slaapwel allemaal!
Oh trouwens, misschien leuk om te weten, het gaat hier dit weekend sneeuwen!
Iemand jaloers? :)

dinsdag 18 november 2008

we gaan nog niet naar huis, belange nie belange nie,...


Goeie-dinsdag-avond allemaal!
Het feestje op zaterdag was enorm fijn! Even zot als het feestje van van vrijdag, maar dan met ballonnen ipv hoedjes :). Veel heb ik van zaterdag op zondag niet geslapen, maar het was meeeeeeeeeeeer dan de moeite. En jaja, ik wil nog belangen niet naar huis :)!
Zondagnamiddag zijn we terug gaan wandelen met mijn keuken en 's avonds heb ik goed geleerd.
Gisteren was het weer vroeg uit bed. Deed verschrikkelijk veel pijn na zo een weekend! Maar om 8 uur zat ik, jawel, in de les! Daarna naar de bib gegaan en goed gestudeerd voor de rest van de dag. Zo ging het vandaag ook een beetje: les, studeren, les en studeren. Daartussen, deze middag dus, heb ik weer soep gemaakt. Rarara welke soep... het is weer broccolisoep geworden :). VEEL te lekker! Dus er staan weer 7 porties soep in de frigo, eentje voor elke middag. Het brood dat ik van mama heb gekregen is bijna op, nog 2 sneetjes te gaan. Ho, wordt een pijnlijk afscheid. Dus brood bakken zal mijn volgende missie zijn, ergens voor donderdag ofzo denk ik.
Morgen heb ik infomeeting over de examens. Ben eens benieuwd wat ze gaan vertellen. Ergens heb ik al opgevangen dat al onze examens op internet doorgaan. Ergens bevalt me dat niet... Pen en papier vind ik nog altijd het fijnste. En tja, die pc moest maar is crashen tijdens mijn exaam!
Nu ga ik een beetje lezen en daarna tijd om weer in slaap te vallen.
Slaapwel Vlaanderen en Co!