vrijdag 5 september 2008

einde eerste schoolweek

De eerste week zit er op! Ik heb niet veel les gehad, maar me wel goed geamuseerd (buiten een paar uurtjes tussenin dat ik een beetje te veel aan thuis aant denken was...).
Gisteren werd ik wakker rond 10 uur, ik had namelijk geen les gisteren, toen ben ik gaan sporten. Deed deugd! Zeker met zo'n fris Deens windje in mijne rug. Daarna gedoucht, iets gegeten en naar de winkel vertrokken. Kben naar een soort van shoppingcenter geweest, op 500 meter van mijn kot. Echt, super groot is dat daar! En ge kunt er echt alles vinden! Ik kom hier wel degelijk niets te kort ;). (buiten mss wat extra centen want tis hier goed duur!)Oh ja, ze verkopen er Stella! Voor 14 DKR hebt ge ne halve liter --> duur dus!
In de namiddag heb ik wat voor school gewerkt (ja, nie normaal, ma die Denen zijn dus NU al aant leren. Leuven: compleet anders!), want ik moet me als ne Deen gedragen nu eh ;). En rond een uur of half zeven ben ik mij beginnen klaarmaken om naar Klubben te gaan. Eerst hebben we hier wat zitten tetteren en lachen met de meiskes en rond 8 uur zijn we naar Klubben gegaan. ACHT UUR savonds, raar eh :). Maar dan ist ook al dikke party ginder zenne! tot een uurtje of 2 heb ik het daar uitgehouden. Twas super plezant! Wat wel spijtig is: vorige week waren wij precies de eerste die wijn vroegen om te drinken. Dus gaven ze ons echt veel. Eigenlijk TE veel voor die prijs. Maar gistere hadden ze het door dat ze veel te veel gaven, dus nu gieten ze het eerst in een echt wijnglas en daarna in een plastic beker voor ne halve liter (bier) en echt.... zo een klein prutske dat da dan lijkt. :( Maja, het is en blijft het goedkoopste drankje daar.
Nu is het kwart na twaalf en ik ben van plan om me sewes effe in bed te leggen. Kan nog wel een paar uurtjes slaap gebruiken! Want met slechts 5 uur slaap kan ik deze nacht niet op stap gaan! En dat willen we niet eh :).
Zo, ik ga me eens in bed leggen.
Tot snel!

dinsdag 2 september 2008

2de schooldag zit er ook op.
Deze morgen kon ik lang uitslapen, want ik had pas les om 13.50 u. Rond 11 ben ik dan maar uit mijn bed gekomen en sportief beginnen doen :).
Om half 1 was het tijd voor mijn eerste was-sessie. Gelukkig had mama me alles uitgelegd: op hoeveel graden ik alles mocht wassen. Ja, inderdaad, ik schaam mij, want ik wist dat niet :).
Daarna heb ik mij geprepareerd om naar de les te vertrekken. Het was Economics II vandaag, macroeconoie dus. Man man man, ik mag al beginnen lezen en leren, want op 1 les hebben we alles herzien wat zij vorig jaar in Econmics I hebben gehad. En ik moet zeggen, ik wist er bijna niets meer van! Het was de economie van int eerste, die dikke groen/blauwe boek, met IS-LM curves enzo. haaa bah!
Dus, ik was rond half 4, toen de les gedaan was, een beetje minder goed gezind dan toen ze begon. Kben dan maar mijn boek voor een ander vak gaan kopen. Dat zie ik tenminste WEL zitten :).
De ASB bookstore is zoiets als acco: mega lange rijen waar iedereen met hopen boeken staat aan te schuiven. Het enige verschil: aan de kassa mag je een snoepje nemen :).
Oh ja, mss nog een ander verschil: de boeken kosten hier zowat het dubbele. Maar ze zien er wel sjik uit!
Nu ga ik een beetje koken. Het wordt vis met... iets :). Maar ik weet niet juist meer wat ik nog heb.
tot de volgende!

maandag 1 september 2008

1 september

Hoe lang is het wel niet geleden dat ik stipt op de 1ste van september naar school moest... Ik weet het zelfs al niet meer.
Het voelde wel wat raar deze morgen, toen ik onderweg was met mijn tas.
Om 8 uur had ik mijn allereerste les in Denemarken. Jaja, 8 uur!!! Lang slapen ga ik hier nooit kunnen doen, want bijna elke dag mag ik er uit om 7 uur. Ik vermoed dat ik na verloop van tijd mijn 'ochtendtijd' wel ga inkorten en pas om half 8 ga opstaan. Maar vandaag wou ik op tijd vertrekken omdat ik mijn lokaal nog moest vinden. En weer is maar is duidelijk geworden hoeveel sjans ik heb dat ik zo dichtbij ASB woon. TWEE minuten moet ik wandelen. Geweldig eh :). Dus voor mij mag het regenen, stormen,... ik zit toch rap binnen!
Ik had management accounting vandaag. Twas wel interessant! De prof noemt Peter Friis en tis hier de gewoonte om ze met hun voornaam aan te spreken, dus Peter. Een klasje van 34... compleet anders dan bv een les int PDS of max weber, maar wel beter om op te letten! Kvoelde me terug een middelbareschoolstudent :).
De eerste angstaanval in Denemarken heb ik vandaag meegemaakt: ik heb mondeling examen van management accounting. ooh ooooooowwwwww!!! 15 min een topic bespreken en 15 min mijne paper voorstellen aan een jury. Wens me alvast heel veel geluk :).
Sewes ga ik terug naar ASB, wat papieren voor school in orde maken. En deze avond gaan we met 6 meisjes bij iemand zijn thuis koken. Het wordt weer kip. Lekker!
Morgen heb ik niet veel les, maar eentje: Economics II. En dan savonds gaan we der nog maar is een lap op geven eh!

Aan allen die nu nog een maandje vakantie hebben: IK BEN JALOERS!!!!