woensdag 17 september 2008

de maand is bijna daar...


Over een half uurtje krijg ik lekker (hopelijk) Turks eten voorgeschoteld. Deze week is een Turks meisje aan de beurt om voor ons avondmaal te zorgen. Ik ben eens benieuwd. Het rook allesinds al super lekker toen ik de keuken voorbij kwam daarnet.
Gisteren ben ik naar Studenterhuse geweest. Een iets wat afgelegen gebouw aan de haven. Het was de eerste keer dat ik er kwam, dus ik wist totaal niet wat ik er mij moest bij voorstellen. Voor de geïnteresseerden onder jullie : http://www.studenterhusaarhus.dk/
Twas er echt sjik vanbinnen. Leren sofa's waar ge een babbelke kon doen, sjottertafels, krukjes en hoge tafeltjes,... Alles wat een studentenhuis moet hebben. En wat er zeker niet ontbreekt: de dansvloer. Gisteren werd er wel niet gedanst, wel serieus goed gebabbeld en gekikkerd. Kben samen met Mathilde verloren tegen de jonges. Maar wacht maar...volgende keer winnen wij. Bij de volgende 'wedstrijd' moet de verliezer koken voor de anderen. Tis maar te hopen dat we winnen :).
Vandaag had ik bij Aspects of Denmark een les over de Deense literatuur, met natuurlijk H.C. Andersen, degen die het verhaaltje van het lelijke eendje heeft bedacht. Voor degene die het niet weten: Andersen is een Deen :).
Straks ga ik waarschijnlijk naar Klubben. Daar gaan ze een voetbalmatch uitzenden. Altijd leuk om te zien hoe iedereen daar in opgaat. En als ze scoren: trakteren!
Het weer is hier deze week nog niet zo heel denderend geweest. Smorges schijnt de zon altijd, maar tegen de avond is daar niks meer van te zien. Jammer maar helaas!
tot ...

op de foto ziet ge het studentenhuis

maandag 15 september 2008


Hier ben ik terug! Het is weer een paar dagen geleden zeker?
Het afgelopen weekend was rustig. Kheb wel een feestje gehad ergens in een andere residentie die 200 keer groter is dan die van mij. Je komt daar binnen op het domein en dan vlak voor u hangt een bord met een plattegrond. Dan moet ge gaan zoeken naar welk huisje ge wilt en dan moet ge uwe weg nog vinden tussen al die huisjes... Net centerparcs! Echt, knak hetzelfde! Dan wel zonder zwembad en bowlingbaan, maar wel een eigen winkel, eigen bar, ... Kwas wel effe jaloers ja! Maar toen ik terug moest denken aan het feit dat zij elke dag 20 minuten op de bus moeten zitten om tot ASB te komen of 7 km met de fiets moeten rijden, was mijn jaloersheid wel snel over. Ik zit hier goed ;).
Dit weekend was het fijn om in het stad rond te lopen. Er was muziek, er werden dingen uitgedeeld, er was een klein marktje,... EN de zon scheen!
Vandaag deed het enorm pijn om de wekker te zien staan op 7.20 uur (en dan mag ik nog niet klagen want ik moet maar 200 meter naar school wandelen), maja, tis dat of een goei buis hebben in december denk ik. Want die lessen hier...ge moet ze wel gevolgd hebben. Plus, het valt op als ge der niet zijt. En aangezien ik een mondeling exaam heb... maar beter gaan eh ;).
Aja, voor de degenen die interesse hebben in het uitgaansleven hier: het wordt met de week beter en beter :). Vorige donderdag heb ik bijvoorbeeld cantus gehad. Ik was op voorhand niet op de hoogte dat het een cantus ging zijn. Ze hadden me verteld dat het één of ander social drinking was. Dus ik dacht: ah waarom ook niet eh, kan altijd fijn worden. Maar toen kwamen we daar aan: twee lange tafels en 1 tafel in het midden aan de kop vanvoor. Iets in mij vertelde me dat dit niks anders dan een cantus kon zijn. Het enige verschil: er stonden shotglaasjes op tafel. Tiens...bier in shotglaasjes... Kdacht: dat wordt ne sobere avond. Maar toen kwam daar een meiske tevoorschijn met een fles wodka. Kan 1 ding zeggen: wodkacantus is niet aan te raden voor de gevoelige magen!
Maar ondertussen ben ik helemaal hersteld en kan de nieuwe week weer beginnen :).
Deze avond gaan we het rustig houden, gewoon gezellig koken met z'n allen. Vanaf morgen beginnen de feestjes weer...
ik hou jullie op de hoogte!
ps: studeren doe ik door de dag, maar dat is iets minder interessant om te vermelden ;)