vrijdag 3 oktober 2008

schoolweek weer om

Het is weer vrijdag. oeps!
Voor degenen die vinden dat ik veel te veel op stap ga: gisteren ben ik wijselijk thuis gebleven zodat ik vandaag fris en monter in de les zat. :)
Ik blijf erbij: onze prof van Economics II kan er geen ballen van! Uitleggen: nul komma nul, antwoorden op de vragen die we stellen: nul komma nul,... Echt verschrikkelijk! dus, ik lees gewoon heel de boek en zie dat ik het zelf in de hand heb. kim is slim. haha
Sewes is Mathilde hier, we gaan dan spaghettisaus maken, of toch allesinds de potten saus opwarmen en er een ajuintje bij schillen :). Want om 7 uur moeten we ergens zijn met onze pot spaghetti, dan gaan we met een 20 tal mensen samen eten. Iedereen brengt iets van eten mee, dus ze zullen wel niet klagen met onze spaghetti: eten genoeg!
Oei, Mathilde is al daar.

woensdag 1 oktober 2008

berichtje

aja, voor degene die de tool nog niet hebben gezien: onder elk berichtje dat ik schrijf kan je een reactie posten. T'is maar dat jullie het weten eh ;)

koud koud koud

Toen ik vandaag opstond, voelde ik het al: het zou een koude dag worden. En dat was het ook! Op dit moment zit ik met een dikke pull achter mijn laptop, sokken aan,...want de verwarming doet het precies (nog) niet zo goed.
Deze namiddag had ik 'Aspects of Denmark'. We zouden het vandaag hebben over Deense musical, dus ik keek er wel naar uit. Uiteindelijk was het net iets anders: we hebben de hele tijd naar muziek zitten luisteren, naar de prof die piano speelde, naar zingende mensen,... Maar het was wel fijn. En eens zo fijn omdat je weet dat je daarmee Wijsbegeerte mee vervangt :).
Over een kwartiertje moet ik gaan eten. Deze week is het de beurt aan Bessy om te koken, een Australisch meisje. Ze gaat iets met hamburgerbroodjes maken, die heb ik alvast zien liggen in de keuken. Kheb allesinds al wel een beetje honger!
Daarna weer allemaal samen het gekke tv-programma kijken waar telkens een Deen zich voor schut zet voor heel Denemarken (en iedereen die Deens verstaat). Dan ondervragen ze iemand die aan een leugendetector hangt. Maar echt geen normale vragen! Het zijn vragen zoals: ben jij de vader van het ongeboren kind van een meisje dat je via internet hebt leren kennen (de echte vriendin zit dan in de studio...), denk je dat je vriendin een slechte moeder gaat zijt, schaam je je voor je moeder,... En meestal zijn die erge vragen dan nog waar ook!
Maar goed, eerst nog 4 blz lezen in management accounting.

zondag 28 september 2008

Dit gaat snel!



Er is weer een week voorbij. Niet te geloven! Alles gaat zo snel, de dagen vliegen voorbij. Gisteren had ik hier op mijn residentie een feestje met de mensen van mijn keuken: Tour de chambres. Ge kunt het letterlijk vertalen: een toer doorheen alle kamers. Ieder moest zijn kamer in een thema versieren, zichzelf naar dat thema aankleden en een drankje naar dat thema voor iedereen serveren. Vooral voor dat laatste was ik blij dat we maar met 9 van de 12 mee deden.
Maar eerst hebben we allemaal samen gegeten. Het was super lekker! Lise had het deze keer gemaakt. Kalkoen met daarin spinazie, aardappelen in de schil uit de oven en een slaatje. En dan niet te vergeten een super lekker sausje erbij. De avond begon dus goed. Hoe het gebeurde, ik weet het niet, maar ik was raar maar waar als eerste klaar met eten :). Dus, ik werd opgezadeld met het zoeken van een spelletje (een drankspelletje welteverstaan :)). Als ervaren student in Leuven wist ik natuurlijk direct iets. haha
Niemand had zich eigenlijk op dit voorbereid, mentaal niet en qua drankreserve niet. Vandaar dat iedereen effe snel nog naar de Fakta ging (onze plaatselijk winkel die elke dag, zelfs op zondag, van 9 tot 9 open is).
Rond 9 uur begon de tour de chambres. We hadden op voorhand een lijstje gemaakt welke kamer wanneer kwam. Ik was nummer 6. Als eerste was de kamer van Mihiro, een japans meisje. Toen ik muziek wou opzetten op haar computer was ik super verrast: die had dus echt van die chinese (wss japans, maar in geen een van de twee zie ik logica) tekens op haar toestenbord! Was grappig!
Vervolgens naar marie, haar thema was zee. Haar kamer was super mooi (later zet ik op facebook nog foto's, allemaal gaan kijken ;) ).
Uiteindelijk dan bij mijn kamer aangekomen. En rararara: wie won de prijs van sjikste kamer: kimmeke mellekebeek! Ze verschoten allemaal. Khad er echt wel werk van gemaakt. Bijna de hele dag mee bezig geweest. De foto's die op mijn kamer hingen, hangen nu op ieder zijn kastje in de keuken. Aja, voor de duidelijkheid: mijn thema was 'prison' en ik had van ieder een foto gezocht en daar zo een 'wanted'affiche van gemaakt. Mijn andere muur was net een gevaninges: met aluminiumfolie en zwarte vuilniszakken had ik tralies gemaakt. En mijn outfit: op en top een echte sherif!
Deze morgend was ik de eerste in de keuken, duidelijk te merken: het was er ne gigantische nest! Want daar hadden we nog afterparty. Gelukkig was er iemand in de cleaningmood (ik dus) die alles tot in de puntjes heeft opgeruimd.
Nu is het ondertussen al half vijf (het vliegt weer!), dus tijd om nog een hoofdstuk in mijn boek te lezen en daarna naar de Fakta te gaan om groenten te kopen.
Nog een fijn weekend allemaal!