vrijdag 26 september 2008

goeiemorgen


Het is nu vrijdagochtend. Mijn laatste les van deze week is net een uurtje voorbij. Het was Finance, best nog wel plezant.
Gisteren was het hier feestje in de common room, het thema was 90's. Twas er super gezellig. Kheb een tijdje zitten kickeren (tafelvoetbal :)), natuurlijk verloren. Daarna zijn we nog doorgegaan naar Klubben. Er was enorm veel volk! Voor de eerste keer buiten in de rij moeten aanschuiven om binnen te kunnen. Maar het was de moeite.
Vandaag ga ik een beetje leren, aangezien ik dat gistere niet heb gedaan. Gisteren was het namelijk suuuuuuuuuuuuper mooi weer hier. Ik heb heel de namiddag buiten liggen zonnen. Deed super veel deugd! 'S avonds zag ik dat ik een kleurtje had bijgekregen. Was fijn :).
Dus vandaag kruip ik wél achter mijn boeken (het weer is dan ook stukke slechter: mist, koud, ... ).
Deze avond gaan we lasagne maken en film kijken met de meisjes. Rustig avondje.
Veel plezier in het weekend allemaal!

maandag 22 september 2008

nog drie maanden genieten!



Vandaag is het 22 september en dat wilt dus zeggen 1) nog drie maanden en ik ben terug thuis , 2) over precies 5 maanden ben ik 21 :). Dus ik moet maken dat ik hier een paar amerikaanse vrienden maak waar ik dan binnen 5 maanden naartoe kan, want dan heb ik de beruchte leeftijd bereikt :).
Vorige week donderdag hebben we hier in mijn keuken met een paar meisjes gekookt, wraps again! Het was weer super lekker! Daarna ijs uit mijn diepvries getoverd. mmm
Rond 19.30 zijn we beginnen aperitieven en toen kon de avond pas echt beginnen... Om 9 uur stonden we in Klubben. Deze keer was er minder volk, want de eerstejaars vertrokken de dag erna op 'ontgroeningsweekend' met massa's drank, dus die waren hun lever een beetje aant sparen. Maar hoe dan ook: het was leuker dan ooit tevoren! Super veel plaats om te dansen, meer ruimte om nieuwe mensen te leren kennen, nog meer Denen die gratis drankjes gaven,... Twas dus weer 'toppie' :).
MAAAAAARRRR toen kwam die vrijdagochtend... hooo, dat deed pijn! Ik weet niet hoe het mij gelukt is, maar om 8 uur zat ik wel degelijk in de les. Mama en papa, niet denken dat ik een alcolieker ofzo ben, maar ik heb dus heel de vrijdag koppijn gehad. :)
Die dag heb ik dus niet veel meer anders gedaan dan wat geslapen, want gerust, wat tv gekeken,...
Toen kwam zaterdag en Kim was weer helemaal de oude en op en top klaar voor een nieuw feestje. Eerst heb ik door de dag voor school gewerkt. Rond 15 uur zijn we met de meisjes van mijn keuken beginnen bakken. Het was de bedoeling om zoete pistolets te maken en daar dan een mannetje van te maken. (Het was voor Martin zijn verjaardagsfeestje 's avonds) Maar, toen we extra bloem wouden toevoegen, merkte ik ineens een kruipend insect in het deeg. Toen we wat dieper in de pot keken, zagen we niet 1 leven insect, maar echt wel 50 ofzo. haha, khad kiekevel zenne! We vonden het zonde om het weg te smijten, dus ik en Bessy zijn ze er allemaal beginnen uithalen, een uur lang. Toen Marie binnekwam na dat uur, ze wist nog van niets, zei ze dat we dit echt niet konden maken: pistolets met mss nog insecten (het leek op larves) afgeven aan een jarige. DUS, na ons uur prutswerk zijn we overgeschakeld naar kleine cakejes. Ik en Bessy vonden het zonden om ons uur masterwork zomaar weg te smijten, dus we hebben ze al bij al toch maar gebakken en ja... opgegeten :). En echt, ze smaakten overtreffelijk! Extra proteïne kan nooit geen kwaad eh!
De cakejes zagen er redelijk goed uit. Dan was er nog een grote schotel super dunne cake met de overschot van het deeg. Toen ik dat uit de vorm wilde halen brokkelde dat allemaal van elkaar, dus ik heb daar eigenhandig ne mooie mount everest van gemaakt en in het midden van de serveerschotel geplaatst. Daarna met suikergarnituur alles versierd en gummy beertjes (snoepkes) al klimmend op de berg geplaatst met de Deense vlag op de top. (zie foto ;) )
Het feestje daarna was ssuuuuuuuuuuuuuuuper! Tot zover zaterdag...
Zondag werd ik wakker om 11.55 (straf e mama :)) en opeens herinnerde ik mij dat ik om 12 aan het station moest zijn. haha, niet gelukt! MAAR ik was er wel om 12.10! We zijn toen met de meisjes naar de vlomarkt (wat is dat toch met die insecten) geweest waar ik een leren jasje voor 30 DKR heb gekocht! Wat een koopje!
Vandaag is Mads jarig, jongen van mijn keuken, dus we hebben weer een cake gemaakt. Of het is te zeggen: iets dat er op trekt. haha, wij zijn echt slecht :)
het was niet helemaal goed doorbakken. Maar iedereen weet hoe lekker het deeg van cake smaakt, dus maakt niet veel uit of het nu gebakken is of niet eh :).
zo, ik ga verder lezen in mijn boek van Finance
tot snel!