zaterdag 23 augustus 2008

Aangekomen !!!

Deze middag rond een uurtje of 11 ben ik in Aarhus aangekomen.
Het eerste wat ik heb gedaan is de sleutel gaan halen van mijn kamer, kamer 88 in de Funglesangs Allé 28. De kamer is klein maar heel gezellig. En, jaja, ik heb alle luxe: een eigen wc en douche. Dat wordt dus 5 minuutjes voor de les begint opstaan, douchen en ontbijt meegrabbelen voor onderweg. Veel 'onderweg' heb ik niet, want mijn kamer ligt op ocharm 100 meter van de universiteit. Als dat niet mooi is!
Ik, mama en papa zijn vandaag Aarhus een beetje gaan verkennen, per fiets. Hier is een systeem zoals bij de winkelkarretjes: je steekt een geldstuk in zo'n gleufje en je kan een fiets nemen. Achteraf moet je die dan gewoon terughangen en je krijgt je geld terug. Heeeeeel handig! Maar wel vermoeiend, want Denemarken is helemaal niet zo plat als ik dacht! Twas afzien! Richting centrum is alles bergaf, maar terugkomen... :)
De haven is echt mooi om te zien, met al die bootjes. En de cafés 's avonds zijn echt gezellig. Overal staan hier zo van die warmtepalen (op gas). Iedereen zit dan ook op het terras. Koud is het hier helemaal nog niet. Enkel een goei stevig windje. Maar dat kunnen mijn haren wel aan. Stijlen doe ik toch niet :). (Sien, ga dus nooit op erasmus naar Denemarken ;))
Zo, ik ga is bijna mijn bedje inkruipen (mijn twee-persoonsbed ga ik hier wel missen!).

Tot morgen!

En aja, lekkere vis hier seg! wooeehoeew

Zaterdagmorgen half negen ’s morgens

Ik heb net een douchke gepakt in de pastorie van Vejle. In dit dorp zijn we gistere gestopt om een eerste nacht te slapen vooraleer we richting Arhus trekken.

Het ruikt hier een beetje naar ‘bomma’ en het washandje dat ik kreeg doet me denken aan een washandje van ons moe. Maar al bij al heb ik hier tamelijk goed geslapen.

Over een klein half uurtje worden we geroepen voor het ontbijt. Waarschijnlijk krijgen we één of andere ‘paterboterham’ ofzo. Ik denk dat alles me wel zal smaken. Hoewel…de zenuwen zitten een beetje in mijn lijf en dus ook in mijn maag.

Ik heb dus gistere een eerste kennismaking gehad met de plaatselijke bevolking: de Denen.

Het is echt een ras apart. En ze verstaan? Vergeet het! Dan komt er nog eens bij dat Denemarken niet bij de Eurozone hoort, dus alles mag ik delen door 7 om te weten hoeveel euro ik voor iets betaal. De tafel van 7 ken ik tegen eind december waarschijnlijk knats vanbuiten.

De kledij die ze dragen is redelijk normaal, al ben ik gistere wel een paar rare mensen tegengekomen. Om te beginnen eentje met een blinkende gouden stretch broek, de vriendin ernaast een bompashort met een joggingsjasje er op. Dan kwam ik nog een man tegen met een korte short met sandalen en daarop een fatsoenlijke vest van een maatpak. Yeah! Hippe mode hier!

Zo, het is tijd om hier alles een beetje bij elkaar te rapen en richting ontbijttafel te gaan.

Tot in Arhus!

zondag 17 augustus 2008

Nog even...

Net thuis van pukkelpop. Het was weer geweldig!
De gedachte dat ik op vrijdag 22 augustus België ging verlaten voor een tijdje, is voor een paar dagen weg geweest. Maar nu ik terug thuis ben, fris gewassen, rugzak geledigd,... dringt het opnieuw tot me door. Nog maar 4,5 dagen en het is zover.
Ik moet stilletjes aan is gaan denken hoe ik al mijn spullen ga verpakken om daar te krijgen, welke foto's ik mee zal nemen, welke schoenen hier thuis blijven en welke ik ga verslijten op de dansvloer in Denemarken, ... en nog zoveel meer.
Maar liefst van al, wil ik die paar dagen nog genieten van hier thuis te zijn en iedereen die ik graag zie in mijn buurt te hebben.

Ja ... het zal wennen worden om in een nieuwe omgeving te belanden, maar ik heb er zin in!