zaterdag 30 augustus 2008

weekje voorbij...

Een dikke week geleden zat ik nog thuis, nu zit ik in mijn kamertje in de Fuglesangs Alle 28 in Arhus. Klinkt beetje gek eh :). Aja, voor allen die mij af en toe eens een briefje ofzo willen schrijven (aaaaltijd welkom! :)) dan moet ge dat naar het volgende adres doen:
Kim Mellebeek
Fuglesangs Alle 28, room 88
8210 Arhus
Denmark


Een kleine update van de afgelopen dagen: donderdagavond, de dag dat ik ging relaxen :), ben ik rond 11 uur in slaap gevallen. Ik was echt moe! Zelfs een tweede aflevering van 'One tree hill' kon er niet meer bij. En gelooft me: das abnormaal!
Vrijdag werd ik rond 9 uur wakker. Mijn wekker stond op 10 uur, maar ik was fit, helemaal herboren, om de dag een uurtje eerder te beginnen. Rond half elf ben ik naar het international office gegaan, voor een vak te veranderen. Eerst wou ik cultural studies doen, maar dat kunnen blijkbaar enkel degenen die alleen engels studeren. Dus, ik moest veranderingen gaan inbrengen :).
Eerst een beetje zitten uitpluizen wat er allemaal nog was om te volgen en dan uiteindelijk is de keuze gevallen op Aspects of Denmark. De mevrouw int office zei dat dat nie zo heel moeilijk was en eigelijk wel fijn. Dus twijfelde ik niet! En voor degenen in Leuven: als ik daar op door ben, ben ik compleet verlost van religie en wijsbegeerte ;). Ne schone deal eh!
Buiten aspects of Denmark volg ik ook nog Finance, Economics II, management accounting en in de avondles Danish course. Dat laatste neem ik er gewoon bij. Ik heb de studiepunten niet nodig, want nu zit ik aan 33, maar ik wil wel een beetje Deens leren. PLUS: als ik voor 80 procent naar die lessen ga, ben ik geslaagd en heb ik er een mooie 3 credits bovenop. woehoe :p
Dus mijn vakken zijn gekozen en alles is geregeld. Kben content!
Ondertussen hoor ik hier buiten vanalles gebeuren, effe kijken! Oh, ze zijn al vanalles aant klaarzetten voor de bbq van straks. Er is iemand jarig hier int gebouw, dus dat gaan we vieren!
Dus gisteren mijn vakken gaan regelen... Daarna lunch in de botanical gardens. Echt een mooi park. De moeite om is te bezoeken voor jullie allemaal :). In dat park hadden we daarna een wedstrijd tussen alle groepen. Ik was in groep 10 en jaja, we waren gewoon de beste! We wonnen met 1 punt verschil. Hiervoor kregen we gistere in social club (later meer :)) gratis drankjes, maar die heb ik niet gezien. De rest van mijn groep blijkbaar wel, dus ik vraag me af waar ik zat op dat moment. Ja se, ik krijg toch al genoeg getrakteerd :).
Daarna hadden we vrij tot 21 u, dus ik ben voor een fiets gaan kijken en ik heb er eentje gevonden! Echt wel handig, want de bus kost hier super veel geld. 2 euro overdag en 4 euro snachts. En degene die niet betalen en gepakt worden krijgen een boete van 500 DKR dus ongeveer 70 euro. Een vriendin van mij had het zitten...
Oei, ze komen me net roepen voor een spelletje RISK te spelen int zonneke hier buiten.
Straks vertel ik verder!

Gisteren had ik bbq met een paar mensen van mijn gebouw hier. Twas gezellig en lekker.

donderdag 28 augustus 2008

moe maar voldaan

Dag allemaal,

weer een dagje verder...
Gisteren eerste echte mega super grote party gehad, samen met de Denen. Er was best wel veel volk, 1200 om precies te zijn. Dus mensen genoeg om een klapke of danske mee te doen!
Het was western party (zie foto's op facebook ;)), met het bijhorende western eten: patatten in de schil met ribbekes (voor ons kim hadden ze een viske, zalm mmmmmmm).
rond een uur of zes sleurden ze de tafels aan de kant en begon het feest. Die Denen zijn echt gek, zeker zo met ne hoop samen. Ik vermoed dat ze al goed aangeschoten waren vooraleer het feest begon (ik kwam ze eerder die dag tegen in de Fakta, de plaatselijke winkel hier, en daar stond een mega rij met studenten die allemaal bier/sterke drank vast hadden). In de Klubben (in dit café wordt de grootste omzet door studenten gedraaid in Denemarken) was het dikke ambiance en twas er suuuuuuuper warm. (wa wilt ge met al die Denen...)
Wanneer je een trapje naar buiten nam kwam je een overdekt plein tegen, met oa een stier waar ge zo kon op gaan zitten voor het langst. Dan nog een trapje hoger had ge Plug Inn (ook een café van de universiteit). twas echt super! Aja, de dingen waar ik nu over praat zijn gewoon op school zelf, dus int zelfde gebouw. Das echt zot! Ge moet u dat voorstellen: je komt PDS binnen, aan de rechterzijde een trapje naar de beneden waar de 'grootste' fakbar van heel België is. Klinkt nie slecht eh ;).
Nu kom ik net van op restaurant met mijn groep. Kheb pasta met seafood gegegeten. En eerlijk gezegd, het ligt serieus op mijn maag! :)
Nu ga ik een beetje relaaaaaxen, want morgen is er weer een goei party, downtown ;)
tot morgen!

maandag 25 augustus 2008

het begint....

Deze morgend zijn mama en papa vertrokken richting Veerle, het ECHTE Veerle. Was wel een beetje een pijnlijk afscheid. Maarja, het moest er ooit van komen. Nu sta ik er helemaal alleen voor. Maar ik ben er helemaal klaar voor!
Deze middag zijn we met een hoop erasmussers naar de IKEA gegaan met de bus. Twas er warm op! Bureaulampje gekocht, matje gekocht, schaar gekocht,... stuff like that ;)
En daarna zijn we, jaja, naar de ALDI gegaan! Er is echt vlakbij een aldi'ke waar ik toch wel alles kan kopen wat ik nodig heb. En wijn in brik :). heeeeeel handig voor als ge geen fles wijn per avond op uw eentje kunt opdrinken. (moet me ooit toch wel is lukken eh! Tegen dan koop ik mij een echte fles :))
Ondertussen heb ik al heel wat mensen leren kennen. Echt van overal ter wereld.
En tzijn coole mensen :)
Straks gaan we hier in onze gemeenschappelijke ruimte wat kletsen, drinken, pingpongen, kickeren,...
tot later!

zondag 24 augustus 2008

Dag 2

Eerste nacht in mijn 'nieuwe' bed was gezellig, zacht en rustig (al heb ik wel nog een tijdje wakker gelegen van de studenten die hier buiten aan het bbq'en waren, maarja, morgen zit ik daar gewoon bij :))
Het weer: bewolkt. Maar dat kan de zaak niet maken, want het is hier gewoon goed!
Mama en papa komen me sewens oppikken om een tweede dagje Aarhus te gaan verkennen.