dinsdag 14 oktober 2008

oh ja, op de foto zie je het huisje van H.C. Andersens

Odense


Gisteren is Deliana (meisje uit Groningen) bij me komen eten. We hebben samen super super super lekkere pizza hawai gemaakt. Daarna zijn we voor de tv gekropen en hebben we de hele avond op MTV de allerstomste programma's gekeken: dismissed, X-effect, made,... Twas geweldig gezellig! Na twee tasjes koffie was het plots half tien en toen begon ik, ik weet niet meer hoe ik er op kwam, over Bessy (australisch meisje) haar wortel-banaan-cake, dat ik dat zo een rare combinatie vond maar wel super lekker.
Dus, toen kreeg Bessy het in haar hoofd om die cake te gaan maken, om half tien 's avonds. We zijn er dan aan begonnen en om 11 uur hebben we met zijn drietjes van de cake gegeten. Was zaaaalig lekker :).
Deze morgen heb ik van de cake drie stukjes ingepakt, want ik ging op daguitstap vandaag met nog drie andere meisjes (buiten mij en Deliana). Met Sara (van zweden) haar auto zijn we naar Odense gereden. Na een uurtje rijden waren we er. Het was een super schattig dorpje, maar best wel groot.
Om half vier waren we terug, want Sara moest naar haar les. Die was belangrijk omdat het over haar examen ging.
Daarna heb ik mijn fiets genomen en bij ik naar het stadhuis gegaan om mij te laten registreren als Deense burger. Haha, klinkt gek eh! Kwas er wel een beetje laat mee, want kheb de brief ervan 2 weken geleden al aangekregen. Maarja, dat was dus blijkbaar geen enkel probleem.
Daarna de burg op gefietst met super veel moeite, want mijn banden staan plat!! Papa, breng aub een goei pomp mee als jullie komen, want mijn pomp van 1,3 euro werkt langs geen kanten! En aja, kettingsmeersel komt hier ook van pas :).
Goed, het is nu 8 uur, ik ga is in actie schieten. Beetje voor school nog werken. 2 hoofdstukken finance gaat het worden.
Morgen een dagje leren en 's avonds koken voor de hele bende.
Tickets voor de ferry naar Gothenburg zijn daarstraks geboekt!!! Donderdagmorgen, extreem vroeg, ben ik er mee weg!

maandag 13 oktober 2008

vakantie!


Deze week heb ik een soort van vakantie. Natuurlijk zijn er nog van die pipo's van leerkrachten die toch durven om les te geven en ja, zo eentje heb ik. Vandaag heb ik een les en vrijdag heb ik een les. Maar vrijdag ga ik niet gaan, want.... ik ga naar zweden!!! Kijk er naar uit! Ik ga Leo Lamont bezoeken, een vriend van TEW in Leuven. Ik ben super benieuwd hoe het daar gaat zijn. Of het daar ook zo duur is en of de mensen daar ook allemaal zo knap zijn :).
Morgen ga ik ook een tripje maken, naar Odense. Dat is het stadje van de beroemde schrijver H.C. Andersens, de schrijver van o.a. het lelijke eendje.
Woensdag doe ik dan een beetje werk voor school en donderdag op naar Frederikshavn, waar we de ferry nemen naar Gotenburg. Zaterdagavond ben ik terug, want dan is er een feestje voor Paul zijn verjaardag. Iedereen moet zich verkleden in zijn favoriet land. Wat het voor mij zal worden weet ik nog niet :).
Nu is het tijd om een douche te pakken, want mijn haar lijkt bijna op sliertjes in fritvet.
tot snel!